O lân fan wâlden, ikkers, greiden,
besletten tusken see en mar,
fan alle lannen hjir op ierde
hâld ik myn Gaasterlân foar kar.

Nieuws

 • Playbackshow 16-11-2017

  Zaterdag 4 november in Ons Gebouw De zaal wordt omgebouwd naar een sfeervol playbacktheater, waar...

 • Ledenvergadering PB 16-11-2017

  De ledenvergadering van Plaatselijk belang van maandag 30 januari wordt verzet naar donderdag 16 februari om...

 • Ledensponsoring dorpshuis Ons Gebouw 16-11-2017

  U kunt dorpshuis Ons Gebouw weer steunen bij de ledensponsoring als u lid bent van de...

 • Werkzaamheden Stinsenwei 16-11-2017

  Werkzaamheden Stinsenwei vanaf 24 oktober De riolering in een gedeelte van de Stinsenwei is aan...

 • Dorpencoordinatoren: ook voor verenigingen etc. 16-11-2017

  Gemeente De Fryske Marren hecht veel waarde aan de leefbaarheid in de stad, dorpen en wijken.Een...

Werkzaamheden Stinsenwei vanaf 24 oktober

De riolering in een gedeelte van de Stinsenwei is aan vervanging toe. Aannemersbedrijf A. Faber gaat dit werk op korte termijn voor ons uitvoeren. Hieronder leest u wat wij gaan doen en wat dat voor u betekent.

Werkzaamheden riolering...
De Stinsenwei is voorzien van een gemengd rioolstelsel. Dit betekent dat vuilwater en schoon regenwater in één buis wordt ingezameld. De riolering vanaf Stinsenwei 24b tot aan de komgrens bij nr. 42 is aan vervanging toe. Met de vervanging leggen wij direct een extra buis mee zodat het regenwater apart kan worden afgevoerd. Door het afkoppelen van regenwater kunnen we vuile overstorten op het oppervlaktewater zoveel mogelijk beperken.

De afvoeren van de weg sluiten we op de regenwater riolering aan. De percelen binnen het werkvak krijgen een nieuwe vuilwater aansluiting en een regenwater aansluiting. Deze leggen we beide vanaf de hoofdriolering tot aan uw perceelgrens. Tijdens het werk koppelen we zoveel mogelijk verhard- en dakoppervlak af van de vuilwater riolering. Wij benaderen u tijdens het werk om samen te kijken of wij een deel van uw regenwaterafvoeren kunnen afkoppelen.

De bestrating leggen wij na de rioolvervanging in tijdelijk blokverband terug. Voor een goed eindresultaat is het belangrijk om de geroerde ondergrond goed in te laten klinken voor we de bestrating in definitief verband terug leggen. Zodra de fundering voldoende heeft kunnen inklinken starten we met het herstraten.

Bereikbaarheid 
Tijdens de werkzaamheden sluiten we de Stinsenwei af voor doorgaand verkeer. Voor de fietsers en voetgangers houden wij een tijdelijke verbinding in stand langs het werkvak. Voor het overige verkeer wordt een omleiding ingesteld. Deze loopt over de provinciale weg (Suderseewei-Sudergoawei).

De percelen binnen het werkvak blijven voor het grootste deel van het werk bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Als de aannemer voor uw perceel aan het werk is, kunt u tijdelijk enkel lopend of met de fiets bij uw perceel komen. Ik vraag hiervoor uw begrip.

Planning
Aannemersbedrijf A. Faber begint op 24 oktober met het werk. We verwachten begin december de Stinsenwei weer te kunnen opstellen voor het verkeer. Deze planning is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Contact
Uw contactpersoon van onze aannemer is Appie Faber. Hij is tijdens kantooruren te bereiken via telefoon: 0610371726 of email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Plaatselijk belang Harich / Ruigahuizen

 

p/a Harichsterdyk 14
8571RL Harich
E-mail: pbharichruigahuizen@gmail.com